
عنوان: ادامه توطئه تروریستها در شرق کشور ؛ 60 شهید و مجروح در عملیات تروریستی سرباز + اخبار تکمیلی
گزارشگر:
تاریخ: جمعه 25 اردیبهشت 1391
صبح امروز در یک حادثه تروریستی انتحاری در «محله پیشین شهرستان سرباز» در مرز پاکستان با استان سیستان و بلوچستان، دهها نفر از فرماندهان سپاه، نیروهای انتظامی، سران و بزرگان اهل سنت و شیعه منطقه ومردم عادی که برای نشستی در زمینه وحدت مذاهب اسلامی گرد هم آمده بودند ، به خاک و خون کشیده شدند. آنچه در پی میآید اخبار پی در پی در رابطه با این حادثه دردناک است:
»»» خبر اولیه
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ شدت حادثه به حدی بود که در لحظه انفجار، شماری از افراد شهید شده و تعدادی نیز حین یا بعد از انتقال به بیمارستان جان سپردند. به نظر میرسد، به دلیل شدت این عملیات تروریستی، تعداد شهدا بیشتر از مجروحان حادثه باشد.
این شهدا علاوه بر سردار شوشتری جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه ، شامل فرماندهان ارشد سپاه استان و منطقه ، نیروهای انتظامی، جمعی از علمای شیعه و سنی و جمعی از معتمدان و سران طوایف و قبایل شیعه و سنی و تعدادی مردم عادی هستند.
همچنین به گفته این منبع آگاه مجروحان این حادثه نیز به بیمارستان منتقل شده اند و تعدادی نیز سرپایی مداوا شده اند.
آگاهان سیاسی منطقه این عملیات تروریستی را به گروهکهایی نسبت می دهند که از تفکر طالبانیسم و القاعده پیروی می کنند و گروهک تروریستی ریگی یکی از آنها است. همچنین دخالت مافیای مواد مخدر که طی سالهای پس از اشغال افغانستان توسط آمریکا توسعه نیز یافته است ، با توجه به اقدامات موثر سپاه در مقابله با این مافیا و نیز تقویت وحدت و یکپارچگی میان اهل تشیع و تسنن منطقه ، در این حادثه قابل بررسی است.
»»» محرومیت منطقه به لحاظ پزشکی!
«جلال سیاح» معاون استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با توجه به محرومیت منطقه از نظر پزشکی، مجروحان به دو بیمارستان خارج از این شهرستان اعزام شدهاند.
سیاح تاکید کرد: عامل بمب تروریستی با حضور در محل پذیرایی میهمانان همایش \\\\\\\\\\\\\\\"هم اندیشی سران طوایف و معتمدین شهرستان سرباز\\\\\\\\\\\\\\\" در نقطه مرزی پاکستان و با استان سیستان و بلوچستان بمب را در محل منفجر کرده است.
»»» دادستان زاهدان: ریگی ، مسؤول ترور
دادستان زاهدان با بیان اینکه گروهک مالک ریگی مسوولیت اقدام تروریستی سیستان و بلوچستان را پذیرفته است، گفت: اجساد کشته شدگان در این حادثه تروریستی به پزشکی قانونی منتقل شده است.
«محمد مرزیه» درباره آخرین وضعیت حادثه تروریستی صبح امروز در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: طبق آخرین اخبار بین 30 تا 35 نفر از مردم عادی، سران طوایف و عشایر و فرماندهان سپاه به شهادت رسیدهاند.
مرزیه با اشاره به اینکه در این حادثه 28 نفر زخمی شدهاند، افزود: اجساد کشته شدگان به پزشکی قانونی منتقل شده و افراد زخمی این حادثه نیز در حال انتقال به بیمارستانهای مرکز استان هستند.
دادستان زاهدان با تاکید بر اینکه تاکنون فردی به عنوان مظنون بازداشت نشده است، افزود: گروهک عبدمالک ریگی مسوولیت انجام این اقدام تروریستی را قبول کرده است.
»»» العربیه : ریگی ، عامل فاجعه
شبکه ماهوارهای العربیه (متعلق به خاندان سعودی) نیز گروهک تروریستی ریگی را به عنوان عامل این عملیات تروریستی معرفی کرد.
»»» شمار شهدا به 49 نفر رسید
شمار شهدای حادثه تروریستی صبح یکشنبه در منطقه پیشین شهرستان سرباز به 49 نفر رسیده است. همچنین 25 نفر دیگر مجروح هستند و احتمال افزایش شمار شهدا نیز وجود دارد.
پیش از این سیاح معاون استانداری سیستان و بلوچستان هم از احتمال افزایش شمار شهدای حادثه تروریستی امروز خبر داده بود.
»»» فراخوانی کاردار پاکستان به وزارت خارجه
در پی جنایت تروریستی اخیر در استان سیستان و بلوچستان، کاردار پاکستان در غیاب سفیر آن کشور در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد.
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن ابراز تاسف از اخبار منتشره مبنی بر تجهیز و ورود عناصر تروریست دخیل در این حادثه از خاک پاکستان، مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران نسبت به استفاده تروریستها و اشرار از خاک پاکستان علیه جمهوری اسلامی ایران را به وی اعلام کرد.
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه همچنین بر انتظار دولت جمهوری اسلامی ایران برای برخورد قاطع مراجع ذیربط پاکستان با تردد عناصر تروریست و شرور در خاک آن کشور تاکید کرد.
کاردار پاکستان در تهران نیز ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی یاد شده مراتب همدردی خود و دولت متبوعش را با بازماندگان قربانیان این حادثه تروریستی اعلام کرد.
وی با اشاره به این که پاکستان خود نیز قربانی تروریسم است، آمادگی دولت متبوعش برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران جهت شناسایی عاملان این حادثه و مبارزه با تروریسم را اعلام کرد.
کاردار پاکستان در تهران همچنین تأکید کرد که مراتب نگرانی جمهوری اسلامی ایران را به مقامات کشورش منعکس خواهد کرد.
»»» اسامی 11 تن از شهدا
«عباس آمیان» مدیرکل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان اسامی 11 تن از شهدای حادثه تروریستی در سرباز اعلام کرد:
نورعلی شوشتری
علی عربی
رجبعلی محمدزاده
شهید علویان
محمد فدایی فرزند حسن
فرشاد شفیع پور فرزند محمد طاهر
مصطفی آسکانی فرزند شهباز
محمد عارفبراه فرزند ولیمحمد
هادی محمدی سلیمانی فرزند مجمل
هوشنگ کریمی
حسین مرادی
مدیرکل پزشکی قانونی استان تصریح کرد: یک نفر از شهدا نیز مجهولالهویه است که اقدامات برای شناسایی آن ادامه دارد.
آمیان پیش بینی کرد آمار شهدای احتمالی که به پزشکی قانونی اعلام نشدهاند متعاقبا اعلام میشود.
»»» پیامهای امنیتی این حمله
سایت خبری تحلیلی تابنک در تحلیلی درباره این فاجعه دردناک نوشت:
شهادت جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زاهدان، سرتیتر همه خبرگزاریها و شبکههای تلویزیونی ـ خبری دنیا قرار گرفت. دلیل این امر کاملا روشن است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رکن اصلی حفظ امنیت ملی کشور و انقلاب اسلامی در مقابله با توطئههای امنیتی و نظامی دشمن است.
این برای نخستین بار در کشور پس از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است که شاهد ترور جمعی در بین فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستیم. این امر، نشان میدهد که بهکارگیری محاسبات امنیتی در مناطق پرخطر همچون مناطق شرقی کشور که میدان اصلی آزمایش تدابیر امنیتی کشور است، با خلل روبهرو شده است.
هدف قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حملات تروریستی پیش از آن که در مقوله عام حرکتهای ضد انقلاب و ضد امنیت ملی کشورمان دارای پیامی باشد، بدون هرگونه تردیدی پیامی ویژه به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که شاهرگ حفظ امنیت ملی کشورمان در برابر دسیسههای خارجی است.
وضعیت جغرافیایی استان سیستان بلوچستان و همسایگی آن با پاکستان و افغانستان و حضور نیروهای ناتو در افغانستان و جولاندهی نیروهای طالبان در مرزهای مشترک پاکستان و افغانستان در نزدیکی مرزهای ایران و نیز استقرار نیروهای تروریستی ریگی و جندالله در همین منطقه به خوبی نشان میدهد که مثلثی امنیتی در آن شکل گرفته است که عنصر خارجی در آن نقشی حیاتی بازی میکند.
این عنصر خارجی، گاهی به کمک نیروهای ناتو میآید و گاه در سرکوب طالبان در پاکستان نقش بازی میکند و گاه نیز به کمک نیروهای وابسته در منطقه در هر سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان میآید. روشن است که نیروهای ضد انقلاب در این منطقه، بدون کمک خارجی نمیتوانند حتی یک روز ادامه حیات دهند. این نیروها از حمایت برخی جریانات دولتی و سیاسی در پاکستان برخوردارند و از فضای عدم استقرار امنیتی در افغانستان نیز به سود خود بهره میبرند. اقدامات تروریستی جماعت ریگی در این مناطق در چند سال اخیر بهترین شاهد برای این مدعاست.
اما نوع عملیات و هدف قرار دادن جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این برهه خاص، نشان میدهد که انتخاب هدف با برنامه صورت گرفته است و از پیش برای آن برنامه ریزی شده است و نمیتوان عنوان اتفاقی بر آن گذاشت. اگر باور داشته باشیم که برای شناسایی چنین اهداف بزرگی احتیاج به شناسایی و عملیات است، پس باید بپذیریم که محل و زمان حضور فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مکان شهادت از پیش در استان لو رفته بوده و از همین روی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید نگاهی ویژه به نظام اطلاعات و امنیت خویش در مناطق امنیتی پر خطر داشته باشد.
با وجود همه مشکلات امنیتی و اقدامات تروریستی در مناطقی همچون خوزستان، کردستان و سیستان و بلوچستان، اما به نظر میرسد این اقدامات به دلایل گوناگون و از جمله اقدامات پدافندی هنوز به اوج خود نرسیده است، ولی اگر این اقدامات تروریستی با حمایت خارجی به نقطه اوج برسد، آنگاه با مشکلات عدیدهای باید دسته و پنجه نرم کنیم. از همین روی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید نظام اطلاعاتی و امنیتی خود را دوباره بررسی کند و در عین حال، قدرت مقابله به مثل خویش علیه نیروهای تروریستی و ضد انقلاب را در منطقه افزایش دهد.
این اقدامات میتواند مهمترین و اساسیترین وظایف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برهه کنونی باشد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهتر از هر سازمان و هر کس دیگری میدانند که دشمنان خارجی منتظر خم شدن کمر او هستند و در انتظار روزی هستند که نقش کلیدی سپاه در برابر توطئههای امنیتی و نظامی خارجی در داخل از بین برود و یا تضعیف شود. برای همین، این نهاد انقلابی و ملی کشورمان بیش از هر نهاد دیگری باید به فکر حفاظت از دستاوردها و نیروهای کمی و کیفی خود باشد که در سه دهه انقلاب اسلامی کشورمان تولد یافته و پرورش پیدا کردهاند.
»»» فراخوان مردمی برای شناسایی عوامل ترور
«عبدالحمید اسماعیلزهی» امام جمعه اهل تسنن شهر زاهدان از مردم استان سیستان و بلوچستان خواست که برای شناسایی عوامل حادثه تروریستی امروز یکشنبه در منطقه پیشین شهرستان سرباز این استان با مسئولان همکاری کنند.
وی در گفتوگو با شبکه خبری العالم با تقدیر از تلاشهای سردار سرتیپ نورعلی شوشتری، جانشین فرمانده سپاه و فرمانده قرارگاه قدس برای برقراری امنیت در این استان و نشست و گفتوگوهای دوستانه با سران قبایل و طوایف و ریشسفیدان، همچنین خواستار مجازات عوامل این حادثه تروریستی شد.
وی با بیان اینکه نشست امروز سران طوایف و قبایل سیستان و بلوچستان با حضور فرماندهان سپاه به درخواست آنان برگزار شده بوده، هدف از این نشست را فراهم ساختن شرایط همکاری بیشتر آنان و مردم برای بهبود وضعیت امنیتی استان اعلام کرد.
امام جمعه اهل تسنن شهر زاهدان، از ترور و به شهادت رسیدن شماری از فرماندهان ارشد سپاه، مردم عادی و سران قبایل و طوایف ابراز تأسف کرد و گفت: فرقهای که در منطقه علیه امنیت مردم اقدام میکند، شناخته شده است. این فرقه با اهل تسنن و تشیع دشمنی دارد و از علاقه و همبستگی آنها به یکدیگر نگران و عصبانی است و برای ضربه زدن به این همبستگی، مبادرت به عملیات تروریستی میکند. حوزههای علمیه اهل سنت و تشیع، این عملیات تروریستی را محکوم کرده و همه مردم و مسئولان منطقه با همبستگی و همکاری تلاش خواهند کرد تا عوامل این جنایت به سزای رفتارشان برسند.
مولوی عبدالحمید خطاب به اهل تسنن منطقه سیستان و بلوچستان گفت: نباید به عوامول استکبار جهانی اجازه استفاده از شرایطی که پس از این حادثه تروریستی به وجود آمده است، داده شود، بلکه باید تلاش کنیم با تقویت همبستگی خود دشمن را در رسیدن به اهدافش ناکام بگذاریم.
امام جمعه اهل تسنن زاهدان تأکید کرد: هدف از اینگونه عملیات تروریستی را اخلال در امینت منطقه، جدایی بین مردم و مسئولان و از بین بردن سران قبایل است که حاصل نهایی آن، ناامن نشان دادن منطقه و ایران است. اما دشمنان هرگز به این هدف شوم خود دست نخواهند یافت.
»»» استفاده ابزاری از ریگی
یک کارشناس مسائل استراتژیک گفت: برخی از کشورها مثل عربستان سعودی، انگلیس و ایالات متحده در راستای دستیابی به اهداف خود کمک های مالی هنگفتی را به گروه های تروریستی می کنند و از گروهک ریگی استفاده ابزاری می کنند.
«دکتر حسین علایی» در گفتگو با مهر، با اشاره به حادثه تروریستی که در سیستان و بلوچستان رخ داد، اظهار داشت: اصولا بدون وجود پایگاهی امن برای جذب، آموزش ، سازماندهی، تجهیز، گرفتن اطلاعات و بکارگیری نیروها، انجام چنین عملیاتی توسط گروهک تروریستی امکان پذیر نخواهد بود.
فرمانده اسبق ستاد مشترک سپاه پاسداران با بیان اینکه گروهک تروریستی ریگی سالها از فضای برخی کشورها برای انجام عملیات تروریستی خود علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است، گفت: البته بخشی از افراد بلوچ در بلوچستان نیزبعنوان عناصری هستند که بنا به دلائل مختلف با این گروهک تروریستی همکاری می کنند.
وی با اشاره به برخی از کشورهایی که به گروهک تروریستی ریگی کمک مالی می کنند، خاطرنشان کرد: برخی از کشورها مثل عربستان سعودی، انگلیس و ایالات متحده در راستای دستیابی به اهداف خود کمک های مالی هنگفتی را به این گروهک تروریستی می کنند و به بیانی دیگراین کشورها از گروهک ریگی استفاده ابزاری میکنند.
این کارشناس مسائل استراتژیک با بیان اینکه دولت پاکستان اقتدار لازم در کنترل اقدامات مختلفی که توسط گروههای تروریستی درخاک این کشور انجام می شود را ندارد، گفت: گروهک تروریستی ریگی همواره از امکانات و جغرافیای این کشور برای انجام عملیات تروریستی خود علیه ایران استفاده کرده است.
وی افزود: البته این امکان هم وجود دارد که کشورهای عضو ناتو که هم اکنون عده ای از آنها در پاکستان مستقر هستند ماموریت هایی را در راستای تحقق اهداف سلطه گرانه خود به این گروهک تروریستی بدهند.
علایی عنوان کرد: مسأله این گروهک تروریستی تنها مسئله قاچاق موادمخدر نیست بلکه گروهک تروریستی ریگی یک نوع القاعده ایرانی است که بدنبال حاکمیت بر منطقه بلوچستان می باشد.
وی ادامه داد: دولت ایران باید کشورهای همسایه را که از گروهک ریگی حمایت می کنند و یا اجازه فعالیت به این گروهک تروریستی درخاک کشورشان می دهند را تحت فشار بگذارد تا این گروهک تروریستی پایگاه خود را در این کشورها از دست بدهند.